Produkter   » Brynen och skärpstål
Brynen och skärpstål

Alla våra brynen - en jämförelse

Diamant/keramiska brynen DC3 och DC4
Ett kombinationsbryne i diamant och keram som klarar alla typer av skärpning. Brynena DC3 och DC4 består av ett fint diamantbryne (25 micron) och ett mycket speciellt keramiskt bryne, bestående av syntetiska safirer. Fördelen med dessa material är att, fast de sakta nöts ner, tappar de inte formen utan förblir plana. Detta är en stor fördel när man ska skärpa en kniv! Och eftersom diamant/keram är de hårdaste material vi känner till, förmår dessa brynen att skärpa alla typer av stål, t o m pulverstål. Du behöver heller inte använda vatten eller olja och känner du för att rengöra brynet räcker lite varmvatten och diskmedel långt. Brynena kan till en början kännas lite råa men blir slätare/bättre efter en tids användning. Levereras med ett läderfodral.

D3 och D4
Den egg man får med ett diamantbryne är oftast tillräckligt vass, det är sällan man behöver en rakbladsskärpa. Av den orsaken erbjuder vi några brynen vars yta enbart består av industridiamanter, belagda med titan-aluminium-nitrid (TAN). Levereras med ett brunt läderfodral.

D3t och D4t
Samma bryne som ovan, men istället för läderfodral levereras det med dubbelhäftande tape vilket gör att du  kan fästa det på valfritt ställe, t ex på våra zytelslidor. Tapen (VHB 5925F) är mycket stark och sitter stenhårt efter ett dygn. Storleksmässigt passar D3t till F1, H1, S1. D4t passar till A1.

Diamantskärpstålet D12
För köksknivar som snabbt behöver skärpas till använder man vårt nya diamantskärpstål D12. Detta ovala skärpstål är täckt med fina diamanter vilket betyder att du snabbt etablerar en vass egg även om kniven är tillverkad i ett hårt, rostfritt stål. Diamantstålet används i första hand för att återskapa eggens kilform och i vissa fall kan den mikrotandning som stålet lämnar skära extremt bra, exvis i färskt bröd.

Keramiskt stål C12
Om kökskniven tappat skärpan tillfälligt räcker det oftast att skärpa den på det keramiska stålet. Mikrospåren är till för att polera eggen och ta bort råegg på kniven så att den blir hållbart vass. Kombinationen av ett diamantstål och ett keramiskt stål är därför den absolut bästa om du vill arbeta med riktigt vassa knivar.

Brynen och skärpstål

C10
Vi introducerar en ny typ av keramiskt stål för skär...
300 kr

Brynen och skärpstål

CC4
CC4 - ett kombinationsbryne keramik/keramik som anvä...
210 kr

Brynen och skärpstål

D12 Diamantbrynstål
För köksknivar som snabbt behöver skärpas till är de...
435 kr

Brynen och skärpstål

D12pro Diamantbrynstål
DIAMANTER ÄR FÖR EVIGT Vårt diamantskärpstål har int...
845 kr

Brynen och skärpstål

D3t Diamant
Samma bryne som D3, men istället för läderfodral lev...
70 kr

Brynen och skärpstål

DC3 Diamant/keramik
Kombinationsbryne i diamant och keram som klarar all...
170 kr

Brynen och skärpstål

DC4 Diamant/keramik
Kombinationsbryne i diamant och keram som klarar all...
240 kr

Brynen och skärpstål

DC521 Diamant/keramik
Stort bänkbryne av bästa klass
790 kr

Brynen och skärpstål

DF24
Litet portabelt diamantbryne till olika ändamål.
85 kr

Brynen och skärpstål

Flipstone
Aldrig tidigare har det varit så roligt att skärpa k...
från 300 kr
right